Vaccineren tegen COVID met AZ vaccin – Huisartsenpraktijk Wildemansteeg – Wijk bij Duurstede
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Wildemansteeg
Wildemansteeg 1 3961AP
Wijk bij Duurstede

Terug naar overzicht

Vaccineren tegen COVID met AZ vaccin

Onze praktijk gaat binnenkort starten met het vaccineren tegen COVID.

We gaan vaccineren met het AstraZeneca Vaccin dat de overheid ons beschikbaar heeft gesteld. Een vaccinatie bestaat uit 2 prikken, de tweede wordt 10-12 weken na de eerste gegeven. Hiermee wordt een goede immuniteit behaald (90%)

Zoals bepaald is door RIVM/gezondheidsraad gaan we starten met patiënten die geboren zijn in 1956 en 1957, later volgen geboortejaren 1958, 1959 en 1960. Het is nog onbekend wanneer de overheid ons vaccin beschikbaar stelt voor de jaargangen 1958, 1959 en 1960. U ontvangt binnenkort vanzelf van ons een uitnodiging met een datum en tijdstip waarop u gevaccineerd wordt. U hoeft ons daarover niet te bellen, wij hebben geen verder informatie over levering. Wij zijn hiervoor afhankelijk van berichten vanuit de overheid.

Wij hebben ook geen invloed op de groepen patiënten die door de huisarts opgeroepen gaan worden, dit wordt vanuit de overheid bepaald.

Geboortejaar 1956, 1957, mensen met hoog BMI en mensen met syndroom van Down                                                                                     

Op donderdag 1 april krijgen mensen die geboren zijn in 1956 en 1957 de eerste vaccinatie met het AstraZeneca vaccin. Ook worden in deze ronde mensen uitgenodigd die een BMI >40  hebben en geboren zijn tussen 1957 en 2002 en mensen met het syndroom van Down, thuis wonend en geboren tussen 1957 en 2002.

Bij de uitnodiging treft u een vragen formulier (gezondheidsverklaring) aan. Vult u die svp thuis kort voor de vaccinatie alvast in. Ook vragen wij u om de vraag over toestemming registratie op de oproep alvast thuis in te vullen.

De vaccinatie vindt plaats in de Sporthal op Sportpark Mariënhoeve, Lekdijk Oost 15a in Wijk bij Duurstede. Daar is het mogelijk om veilig te vaccineren. Draagt u alstublieft een mondmasker bij en in de sporthal.

U zult na de vaccinatie 15 minuten moeten wachten i.v.m. de zeer lage kans op een allergische reactie na de vaccinatie. In de sporthal is voldoende ruimte om op 1,5 meter afstand 15 minuten te wachten.

 

ANTWOORDEN OP VRAGEN VAN PATIENTEN DIE AL OPROEP HEBBEN ONTVANGEN

VRAAG: Ik ben verhinderd op de vaccinatie dag en ik wil graag een afspraak op een andere datum?

ANTWOORD: Er is geen mogelijkheid voor een andere afspraak, de overheid verzoekt ons om deze vaccinatie uit te voeren en daarvoor hebben we vaccin beschikbaar om op één dag in de Sporthal toe te dienen. Mocht u echt niet kunnen op de dag die voor u van toepassing is, dan kunt u voorlopig niet worden gevaccineerd. We weten niet of er nog een zgn veegronde komt, ook weten we niet wanneer en hoeveel vaccin er later nog beschikbaar komt.

WE RADEN U DRINGEND AAN OM OP DE U AANGEBODEN VACCINATIEDAG EN OP HET JUISTE TIJDSTIP TE KOMEN!

 

VRAAG: Mag ik op een ander tijdstip komen (op dezelfde dag) voor vaccinatie?

ANTWOORD: Nee, dat is niet mogelijk, iedereen heeft een vast tijdslot toegewezen gekregen, dit alles om veilig te kunnen vaccineren.

 

VRAAG: Ik heb COVID doorgemaakt, moet ik dan nog wel gevaccineerd worden?

ANTWOORD: Ja, het advies is om wel te vaccineren.

 

VRAAG: Ik heb heel recent een COVID-19 infectie doorgemaakt, mag ik nu al wel gevaccineerd worden?

ANTWOORD: Vaccinatie kan plaatsvinden vanaf 4 weken na het begin van de symptomen.

 

VRAAG: Ik heb nu koorts maar een negatieve coronatest. Mag ik nu gevaccineerd worden?

ANTWOOR: U mag nu niet gevaccineerd worden.

 

VRAAG: Ik wil graag een ander vaccin dan AstraZeneca.

ANTWOORD: Dat is niet mogelijk.

 

VRAAG: Wanneer komt er een inhaalronde voor mensen die niet kunnen komen i.v.m. medische redenen (nu koorts, te kort na COVID infectie etc.).

ANTWOORD: Dat weten we nog niet, we zijn afhankelijk van de berichten van RIVM en VWS hierover. Daarover is nog niets bekend. Mogelijk zal er later in het jaar een zgn ‘veegronde’ volgen maar zeker is dat nog niet. We raden u aan daarvoor de berichten van RIVM en VWS te volgen. In de huisartsenpraktijk hebben we hierover niet meer informatie dan u zelf op de site van RIVM kunt lezen

 

ANTWOORDEN OP VRAGEN VAN PATIENTEN DIE (NOG) GEEN OPROEP HEBBEN ONTVANGEN

VRAAG: Mag ik nu ook gevaccineerd worden?

ANTWOORD: Nee, we roepen op volgens een bepaald schema en u bent nu nog niet aan de beurt.

 

VRAAG: Ik heb hoger risico en wil nu al vast een vaccin krijgen.

ANTWOORD: Dat is niet mogelijk, de overheid bepaalt welke mensen met extra risicofactoren voorrang krijgen. Wij moeten de richtlijnen volgen.

Publicatiedatum: 16-03-2021