Vervolg vaccineren tegen COVID – Huisartsenpraktijk Wildemansteeg – Wijk bij Duurstede
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Wildemansteeg
Wildemansteeg 1 3961AP
Wijk bij Duurstede

Terug naar overzicht

Vervolg vaccineren tegen COVID

Vervolg vaccinatie van 1 april

Patiënten die op 1 april een corona vaccinatie hebben gehad van ons in het sportcomplex, kunnen op 24 juni de tweede vaccinatie krijgen volgens afspraak (op de oproepkaart). Ook de mensen onder de 60 jaar. Wanneer u van de eerste vaccinatie geen ernstige bijwerkingen heeft gehad is dit van de tweede ook niet te verwachten.

Voor patiënten die de afgelopen 6 maanden COVID doorgemaakt hebben lijkt het erop dat 1 vaccinatie ook voldoende bescherming biedt. U mag zelf beslissen om af te zien van een tweede vaccinatie. Laat u dit dan wel aan de praktijk weten? We gaan ervan uit dat u voor een tweede prik komt.

Volgende groep patiënten AZ vaccin

Wij hopen binnenkort weer patiënten te kunnen oproepen voor een vaccinatie met AZ. Wanneer we dit weer kunnen bestellen zullen we de volgende mensen een oproep versturen:

  • mensen van 60 t/m 62 jaar (geboortejaar 1958 t/m 1960)
  • mensen van de onderstaande doelgroep (LHV bericht) die op 1 april niet konden komen (en wel al een oproep hebben gehad)

 

 

Bericht LHV: huisartsenvereniging:

Wat betekent dit besluit voor vaccinatie vanuit huisartsenpraktijken?

Huisartsenpraktijken vaccineren met AstraZeneca in deze eerste vaccinatieronde:

  • mensen van 60 tot en met 64 jaar (geboortejaren 1956 t/m 1960). Dat kan gewoon doorgang vinden met AstraZeneca, daarvoor is het vaccin veilig genoeg gebleken.
  • Tevens kan de vaccinatie doorgaan met het 60+deel uit de volgende medische hoog-risicogroepen: patiënten met het syndroom van Down (met geboortejaren 1946 t/m 1960) en patiënten met morbide obesitas (BMI >40) (met geboortejaren 1946 t/m 1960).

Mensen jonger dan 60 jaar die al wel een eerste AstraZeneca-vaccinatie hebben gekregen en daarbij géén ernstige bijwerkingen hebben gekregen, kunnen veilig de tweede prik van dit vaccin (12 weken na de eerste) gewoon krijgen, zo stelt de Gezondheidsraad.

 

 

Publicatiedatum: 13-04-2021