Wanneer krijg ik een boostervaccinatie? Kan dit thuis? – Huisartsenpraktijk Wildemansteeg – Wijk bij Duurstede
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Wildemansteeg
Wildemansteeg 1 3961AP
Wijk bij Duurstede

Terug naar overzicht

Wanneer krijg ik een boostervaccinatie? Kan dit thuis?

Onderstaande informatie komt van de website van de GGD:

Wanneer u echt niet in staat bent naar een GGD locatie te gaan voor de booster vaccinatie kan deze aan huis gegeven worden. Als huisarts kunnen we u waarschijnlijk binnenkort aanmelden hiervoor bij de GGD, zij zullen dan de vaccinatie thuis verzorgen, wanneer dit precies zal zijn is nog onduidelijk. Dus het advies is om als dit mogelijk is (met hulp) naar de priklokatie te gaan waarvoor u een afspraak maakt, zie link GGD. Wanneer u hiervoor in aanmerking wilt komen kan u met de assistente bellen. De rest van de organisatie van de booster vaccinaties verloopt via de GGD.

Als u 60 jaar of ouder bent en thuis woont
De boostervaccinatie van 60-plussers die thuis wonen gaat van oud naar jong. Vanaf 18 november worden eerst de mensen van 80 jaar en ouder uitgenodigd. Zij krijgen een brief van het RIVM met de mogelijkheid om een afspraak te maken voor de boostervaccinatie bij de GGD’en.

Als de mensen van 80 jaar en ouder aan de beurt zijn geweest, volgen de mensen van 60 tot en met 79 jaar. De verwachting is dat de GGD’en in januari 2022 kunnen beginnen met de vaccinatie van mensen van 60 tot en met 79 jaar.

Bent u 60-plus en niet in staat om naar de GGD-vaccinatielocatie te gaan? Dan bestaat vanaf januari 2022 de mogelijkheid aan huis gevaccineerd te worden door de GGD. U kunt dit aangeven bij het maken van de afspraak.

Publicatiedatum: 30-11-2021