Afspraak bij de praktijkondersteuner – Huisartsenpraktijk Wildemansteeg – Wijk bij Duurstede
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Wildemansteeg
Wildemansteeg 1 3961AP
Wijk bij Duurstede

Afspraak bij de praktijkondersteuner

Om een afspraak te maken met onze praktijkondersteuner kunt u bellen met de assistente of digitaal een afspraak inplannen via het patiëntenportaal.

Er werken in onze praktijk twee praktijkondersteuners. Hermke Toorman is de praktijkondersteuner somatiek (POH-S).
Zij is verpleegkundige en werkt ook in het ziekenhuis. Daarnaast heeft zij een extra opleiding gevolgd om in de huisartsenpraktijk te kunnen werken. Zij begeleidt, onder supervisie van een huisarts, patiënten met een chronische aandoening zoals diabetes (suikerziekte), hart- en vaatziekten en longaandoeningen zoals astma en COPD.

Onze praktijk kent drie ketenzorgprogramma’s, namelijk COPD, diabetes mellitus (suikerziekte) en CVRM (hart- en vaatziekten). Dit houdt in dat wij de mensen met COPD, diabetes mellitus en hart- en vaatziekten binnen onze praktijk controleren, mits zij voor dezelfde diagnose niet onder behandeling zijn van de specialist. Voor dit programma werken wij nauw samen met andere disciplines om u zo optimaal mogelijk te begeleiden. Denk hierbij onder andere aan de diëtiste, de fysiotherapeut en de specialist. Onze medewerkers volgen voor deze zorgprogramma’s extra scholingen om zich blijvend in deze specialisaties te bekwamen.

Daarnaast hebben we een praktijkondersteuner GGZ (geestelijke gezondheidszorg). Marcia Koopmans werkt 2 dagen per week op onze praktijk en bij haar kunt u terecht voor psychische klachten. Bijvoorbeeld burn-out, depressieve gedachten, angst en paniekaanvallen, maar ook begeleid ze patiënten met chronisch psychische klachten.

Haar hulp valt onder de basiszorg en gaat dus niet ten koste van het eigen risico. Om naar de POH-GGZ doorverwezen te worden kunt u eerst een afspraak maken bij een van de huisartsen. Samen met u wordt dan bekeken of de begeleiding van de POH-GGZ de beste optie is, of dat er een andere vorm van hulp nodig is.