Coronavirus – Huisartsenpraktijk Wildemansteeg – Wijk bij Duurstede
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Wildemansteeg
Wildemansteeg 1 3961AP
Wijk bij Duurstede

Coronavirus

LET op alle vaccinaties tegen het corona virus worden gegeven door de GGD, daar kunt u ook terecht met uw vragen hierover of het maken van een afspraak. Bel dan naar 0800 – 7070. Wij als huisartsenpraktijk hebben geen coronavaccins en kunnen u dan ook niet thuis vaccineren. Tevens kunnen wij geen patiënten (meer) aanmelden hiervoor bij de GGD, hier moet u zelf over bellen naar de GGD.

 

update maart 2023 

Door vaccinatie en doorgemaakte infectie blijkt de bescherming tegen ernstige ziekte door de omikronvariant onder de Nederlandse populatie hoog. Bij een meerderheid van de mensen veroorzaakt een (nieuwe) infectie met SARS-CoV-2 een mild ziektebeeld. Daarmee lijkt Nederland in de endemische fase van de coronauitbraak terechtgekomen. De nog geldende maatregelen voor het algemene publiek worden daarom afgeschaald.

Test- en isolatieadviezen komen hiermee te vervallen. De coronaspecifieke adviezen ‘Blijf thuis bij klachten, doe een zelftest en ga in isolatie bij een positieve test’ worden vervangen door een aantal aanvullende generieke adviezen voor personen met een luchtweginfectie, te weten:

  • Blijf, indien mogelijk, thuis als je je ziek voelt.
  • Vermijd contact met personen met een verhoogd risico op een ernstig beloop van een luchtweginfectie of draag een mondneusmasker indien dit niet mogelijk is.

Patiënten met luchtwegklachten die naar de praktijk komen: 

  • vragen wij bij hoest klachten, een mondneusmasker te dragen.
  • Tevens verzoeken wij u bij hoesten 1,5m afstand te houden in de wachtruimte of buiten te wachten.

 

Informatie over corona 

Op thuisarts.nl vindt u veel betrouwbare informatie over corona

en hier vindt u informatie over de vaccinaties:

www.coronavaccinatie.nl