Coronavirus – Huisartsenprakijk Wildemansteeg – Wijk bij Duurstede
Header afbeelding
Huisartsenprakijk Wildemansteeg
Wildemansteeg 1 3961AP
Wijk bij Duurstede

Coronavirus

Voordat u de praktijk belt over de corona vaccinatie, klik hier 

Voor de laatste informatie over het vaccineren tegen COVID-19 door onze de praktijk,  zie onze nieuwsberichten.

Bent u ziek (onder andere verkouden, hoesten, koorts of keelpijn)? Dit kan passen bij het coronavirus.
Kom NIET naar de praktijk, maar neem eerst telefonisch contact met ons op.
Bij (milde) klachten is het verstandig u eerst te laten testen door de GGD, dit kan via telefoon nummer: 0800-1202.

Om de 1,5 meter afstand in de praktijk te kunnen waarborgen zullen we meer vragen proberen telefonisch te beantwoorden.  Tevens verzoeken wij u de volgende voorzorgsmaatregelen in acht te nemen als u de praktijk bezoekt:

  • een mondkapje te dragen 
  • bij binnenkomst de handen te ontsmetten
  • op tijd te komen (niet meer dan 5 min voor de afspraak) 
  • indien mogelijk, alleen te komen

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

Corona test aanvragen

Online: ga naar coronatest.nl Houd je DigiD Digitale Identiteit  bij de hand.

Telefonisch: bel 0800-1202. Het nummer is 7 dagen per week bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur.

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.

Informatie over het corona vaccin 

zie ook onder het kopje ‘nieuws’ op onze website

www.coronavaccinatie.nl 

 

CORONA VACCINATIES 

Onze praktijk gaat binnenkort starten met het vaccineren tegen COVID.

We gaan vaccineren met het AstraZeneca Vaccin dat de overheid ons beschikbaar heeft gesteld. Een vaccinatie bestaat uit 2 prikken, de tweede wordt 10-12 weken na de eerste gegeven. Hiermee wordt een goede immuniteit behaald (90%)

Zoals bepaald is door RIVM/gezondheidsraad gaan we starten met patiënten die geboren zijn in 1956 en 1957, later volgen geboortejaren 1958, 1959 en 1960. Het is nog onbekend wanneer de overheid ons vaccin beschikbaar stelt voor de jaargangen 1958, 1959 en 1960. U ontvangt binnenkort vanzelf van ons een uitnodiging met een datum en tijdstip waarop u gevaccineerd wordt. U hoeft ons daarover niet te bellen, wij hebben geen verder informatie over levering. Wij zijn hiervoor afhankelijk van berichten vanuit de overheid.

Wij hebben ook geen invloed op de groepen patiënten die door de huisarts opgeroepen gaan worden, dit wordt vanuit de overheid bepaald.

Geboortejaar 1956, 1957, mensen met hoog BMI en mensen met syndroom van Down                                                                                     

Op donderdag 1 april krijgen mensen die geboren zijn in 1956 en 1957 de eerste vaccinatie met het AstraZeneca vaccin. Ook worden in deze ronde mensen uitgenodigd die een BMI >40  hebben en geboren zijn tussen 1957 en 2002 (dit is aangepast naar geboortejaar 1946 t/m 1960 ivm de kleine kans op bijwerkingen onder de 60 jaar) en mensen met het syndroom van Down, thuis wonend en geboren tussen 1957 en 2002 (dit is aangepast naar geboortejaar 1946 t/m 1960 ivm de kleine kans op bijwerkingen onder de 60 jaar).

Bij de uitnodiging treft u een vragen formulier (gezondheidsverklaring) aan. Vult u die svp thuis kort voor de vaccinatie alvast in. Ook vragen wij u om de vraag over toestemming registratie op de oproep alvast thuis in te vullen.

De vaccinatie vindt plaats in de Sporthal op Sportpark Mariënhoeve, Lekdijk Oost 15a in Wijk bij Duurstede. Daar is het mogelijk om veilig te vaccineren. Draagt u alstublieft een mondmasker bij en in de sporthal.

U zult na de vaccinatie 15 minuten moeten wachten i.v.m. de zeer lage kans op een allergische reactie na de vaccinatie. In de sporthal is voldoende ruimte om op 1,5 meter afstand 15 minuten te wachten.

 

ANTWOORDEN OP VRAGEN VAN PATIENTEN DIE AL OPROEP HEBBEN ONTVANGEN

VRAAG: Ik ben verhinderd op de vaccinatie dag en ik wil graag een afspraak op een andere datum?

ANTWOORD: Er is geen mogelijkheid voor een andere afspraak, de overheid verzoekt ons om deze vaccinatie uit te voeren en daarvoor hebben we vaccin beschikbaar om op één dag in de Sporthal toe te dienen. Mocht u echt niet kunnen op de dag die voor u van toepassing is, dan kunt u voorlopig niet worden gevaccineerd. We weten niet of er nog een zgn veegronde komt, ook weten we niet wanneer en hoeveel vaccin er later nog beschikbaar komt.

WE RADEN U DRINGEND AAN OM OP DE U AANGEBODEN VACCINATIEDAG EN OP HET JUISTE TIJDSTIP TE KOMEN!

 

VRAAG: Mag ik op een ander tijdstip komen (op dezelfde dag) voor vaccinatie?

ANTWOORD: Nee, dat is niet mogelijk, iedereen heeft een vast tijdslot toegewezen gekregen, dit alles om veilig te kunnen vaccineren.

 

VRAAG: Ik heb COVID doorgemaakt, moet ik dan nog wel gevaccineerd worden?

ANTWOORD: Ja, het advies is om wel te vaccineren.

 

VRAAG: Ik heb heel recent een COVID-19 infectie doorgemaakt, mag ik nu al wel gevaccineerd worden?

ANTWOORD: Vaccinatie kan plaatsvinden vanaf 4 weken na het begin van de symptomenU mag zich na het doormaken van een covid-19 infectie ook 1 keer laten vaccineren, dit lijkt ook voldoende bescherming te bieden.

 

 

VRAAG: Ik heb nu koorts maar een negatieve coronatest. Mag ik nu gevaccineerd worden?

ANTWOOR: U mag nu niet gevaccineerd worden.

 

VRAAG: Ik wil graag een ander vaccin dan AstraZeneca.

ANTWOORD: Dat is niet mogelijk.

 

VRAAG: Wanneer komt er een inhaalronde voor mensen die niet kunnen komen i.v.m. medische redenen (nu koorts, te kort na COVID infectie etc.).

ANTWOORD: Dat weten we nog niet, we zijn afhankelijk van de berichten van RIVM en VWS hierover. Daarover is nog niets bekend. Mogelijk zal er later in het jaar een zgn ‘veegronde’ volgen maar zeker is dat nog niet. We raden u aan daarvoor de berichten van RIVM en VWS te volgen. In de huisartsenpraktijk hebben we hierover niet meer informatie dan u zelf op de site van RIVM kunt lezen

 

ANTWOORDEN OP VRAGEN VAN PATIENTEN DIE (NOG) GEEN OPROEP HEBBEN ONTVANGEN

VRAAG: Mag ik nu ook gevaccineerd worden?

ANTWOORD: Nee, we roepen op volgens een bepaald schema en u bent nu nog niet aan de beurt.

 

VRAAG: Ik heb hoger risico en wil nu al vast een vaccin krijgen.

ANTWOORD: Dat is niet mogelijk, de overheid bepaalt welke mensen met extra risicofactoren voorrang krijgen. Wij moeten de richtlijnen volgen.