Waarom zie ik UNICUM staan op het declaratie-overzicht van mijn zorgverzekeraar? – Huisartsenpraktijk Wildemansteeg – Wijk bij Duurstede
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Wildemansteeg
Wildemansteeg 1 3961AP
Wijk bij Duurstede

Terug naar overzicht

Waarom zie ik UNICUM staan op het declaratie-overzicht van mijn zorgverzekeraar?

UNICUM ondersteunt de samenwerking en afstemming tussen huisartsen en andere zorgaanbieders. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fysiotherapeuten en diëtisten. Met ingang van januari 2024 verzorgt UNICUM specifiek voor kwetsbare ouderen een vergelijkbare ondersteuning. Dat gebeurt volgens de regels en beleidslijnen van het ministerie van VWS en de NZA (Nederlandse Zorg Autoriteit: www.nza.nl). 

Doel van deze ondersteuning is om ervoor te zorgen dat u de meest passende zorg ontvangt. Daarbij maakt het niet uit of u soms uw huisarts bezoekt of dat u door bijvoorbeeld een chronische ziekte vaker de hulp van de huisarts inroept.

Bent u chronisch ziek of door uw leeftijd extra kwetsbaar, dan heeft uw huisarts mogelijk met u afgesproken dat uw behandeling volgens een speciaal ketenzorgprogramma wordt uitgevoerd. In zo’n programma werken meerdere zorgverleners samen. Hun inzet in dit programma valt onder de basisverzekering en heeft geen invloed op uw eigen risico. Dat geldt ook voor de eerder genoemde algemene ondersteuning die UNICUM verzorgt. 

Onze declaraties doen wij via uw huisartsenpraktijk. UNICUM heeft hierbij op geen enkele manier inzage in uw gegevens. Mocht u hierover nog vragen hebben, dan kunt u terecht bij uw eigen zorgverzekeraar.

Publicatiedatum: 28-12-2023